Råd & Vejledning

Kun tre ting i dit lokum

Lort, pis og toiletpapir

Fedt, vådservietter og hår giver din kloak forstoppelse

Hvert år bruger vi hos Middelfart Spildevand mange timer på at rense tilstoppede kloakker, men vi vil meget hellere rense dit spildevand, renovere kloakken, lave nye kloakledninger og klimasikre dit lokalområde.

Vi sætter alle pris på, at spildevandet bliver transporteret væk fra huse og lejligheder.

Fedt, olie, hår, vådservietter, bleer og lignende er ikke godt for dit afløb og vores kloaksystem. Det resulterer desværre i, at vi flere gange om året må ud og rense pumper og kloakker for store propper med fedt, hår, vådservietter og andet, som finder vej ned i afløbet eller toilettet og videre ud i kloaksystemet.

Vi hos Middelfart Spildevand sørger for, at dit spildevand bliver renset på en forsvarlig måde, så det kan ledes tilbage til naturen.

Du kan hjælpe os med denne opgave. Det eneste, du blot skal gøre, er: 

  • Smid ikke vådservietter, skumvaskeklude, vatpinde, hår, rengøringsservietter, bind, tamponer, kondomer, plaster, toiletruller, vat og bleer i dit toilet – brug affaldsspanden i stedet.  
  • Hæld ikke fedt og olie i dit afløb – hæld fedt- og olieresterne i en mælkekarton først, og smid det derefter i skraldespanden. 
  • Hæld ikke medicinrester, motorolie og maling i dit afløb – aflever det i stedet på henholdsvis apoteket og genbrugspladsen. 

Ved fælles hjælp kan vi holde kloakken i top form, og vi kan bruge vores tid og dine penge på de opgaver, som giver god mening.