KlimaByen i vinder DANVAs klimapris 2018

14-11-2018

Klimabyen i Middelfart vinder DANVAs klimapris 2018

Middelfart Spildevand er på vegne af Klimabyens samarbejdsparterne (Middelfart Kommune, Middelfart Spildevand og Realdania) blevet tildelt DANVAs klimapris 2018.

Efter vurdering af 6 nominerede projekter på tværs af landet, løb Klimabyen i Middelfart med den flotte hæder. I juryens afgørelse står der bl.a.

”KlimaByen i Middelfart er et innovativt projekt, hvor klimatilpasning går hånd i hånd med udvikling af en sjovere, smukkere og grønnere by. Sammen med borgerne har man her skabt fremtidssikrede, bæredygtige og multifunktionelle klimatilpasningsløsninger af høj arkitektonisk værdi og med værdi for byens beboere.

Der var enighed i juryen ved mødet, at projektet i Middelfart alene i kraft af sin størrelse imponerede men også visionen og engagementet i projektet var udslagsgivende for at valget i sidste ende faldt på Klimabyen.

Med en lang række eksempler på klimatilpasningsløsninger, afhængig af områdetypologi, byder projektet på masser af læring og inspiration til andre kommuner, der måske ikke endnu er kommet i gang.”

Borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (A):

”Vi har gennem en årrække arbejdet vedholdende med grøn omstilling og grøn vækst, og det er fantastisk når vi oplever, at vores vedholdende og mange initiativer på klimadagsordenen også værdsættes i verdenen udenom Middelfart Kommune.”

Formand for Middelfart Spildevand, Allan Buch (A), supplerer:

”Det betyder rigtigt meget for os, at vi som et mindre forsyningsselskab, kan være med i et så stort projekt, og opnå resultater og anerkendelse for indsatsen.

Jeg håber, at vi med Klimabyen er med til at sætte retningen for fremtidens løsninger for klimaudfordringerne i bynære områder.”

Prisen blev overrakt på DANVAs Vandkonference d. 13.11.2018.

Læs mere om Klimabyen på www.klima-byen.dk og DANVA.dk

 

 

Novagraf A/S