Fest i KlimaByen

03-10-2019

Interessen var stor, da KlimaByen officielt bød velkommen, og det røde bånd blev klippet. Eftermiddagen startede ved Middelfart Kirke og kirketrappen, hvor det sidste kunstværk skulle afsløres. De mange fremmødte kunne nyde den musikalske optakt inden dagens første taler, Borgmester Johannes Lundsfryd, bød velkommen.

- Vi kan både kalde det Danmarks største og Danmarks smukkeste klimatilpasningsprojekt, sagde han blandt andet, inden han gav ordet videre til filantropidirektør ved Realdania Nina Kovsted Helk. Allan Buch, formand for Middelfart Spildevand, takkede herefter for samarbejde med Middelfart Kommune og Realdania, inden det nye kunstværk foran kirken blev præsenteret og afsløret.

Efter afsløringen kunne de mange interesserede få lidt godt til ganen og et nærmere kig på kirketrappens nye kunstværk.

Byvandring og Aktivitetsskoven

Efter fejringen i Middelfarts gamle bydel indbød det smukke vejr til en fælles byvandring, hvor de interesserede havde mulighed for at se og læse lidt om udvalgte steder i projektområdet. Målet for byvandringen var Aktivitetsskoven, som også skulle indvies.

Flagene var hejst ved Middelfart Stadion, og en stor skare gik med til Aktivitetsskoven, hvor også beboerne fra Skovkvarteret kom for at fejre indvielsen af det nye område.

Fejringen ved Aktivitetsskoven blev indledt med tale af Borgmester Johannes Lundsfryd, som takkede de mange aktører bag Aktivitetsskoven. Herefter kunne udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden Oliver Vanges fortælle mere om fondens tanker i forhold til klimatilpasning og Aktivitetsskoven.

Som en smuk afslutning på dagen blev det røde bånd klippet af Johannes Lundsfryd, og de mange fremmødte kunne nu få lidt godt til ganen og en tur rundt på de mange broer i Aktivitetsskoven, alt imens septembersolen viste sig fra sin bedste side.

 

Novagraf A/S